Recepten, Vis, 25 minuten
Een heerlijk makkelijk gerecht, maar barstensvol smaak! Deze garnalen zullen snel jouw nieuwe favoriet worden. De Vadouvan kruiden geven het een heerlijk kruidige smaak met o.a. mint, gember en kardemom. En de kokosmelk maakt het heerlijk romig.
Voor 4 personen
Bereidingswijze:
Stap 1. Maak de garnalen schoon en snijd ze in de lengte tot op de helft doormidden. Verhit 100 ml olie in een wokpan. Bak de garnalen in de olie op hoge temperatuur totdat ze roze kleuren.
Stap 2. Schep de garnalen uit de pan en bak de rode ui op lagere temperatuur in dezelfde olie totdat ze goudbruin zijn. Voeg de vadouvan kruiden toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee.
Stap 3. Voeg de garnalen weer toe en ook de knoflook. Bak het geheel op iets hogere temperatuur ongeveer 2 minuten al roerend mee.
Stap 4. Voeg na 2 minuten 200 ml kokosmelk, de sap van de limoen en de tomaten toe en laat het 1 minuut op hoge temperatuur koken. Zet de temperatuur laag en laat voor 10 minuten zachtjes sudderen.
Stap 5. Voeg koriander en zout naar smaak toe. Serveer met By Soenil platboord.