• Geroosterde-zoete-aardappelparten.jpg

Recepten, Vegetarisch, 35 minuten

Geroosterde zoete aardappel met Garam Masala

De zoete aardappel behoort in tegenstelling tot de gewone aardappel tot de groenten. Maar vaak zie je hem wel als vervanger van de gewone aardappel, als frietjes, puree of zoals hier in parten. Lekker ter afwisseling en perfect om te serveren als bijgerecht. De Garam Masala specerijenmix maakt het heerlijk kruidig door onder andere kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

Ingrediƫnten

Voor 2-4 personen

Zoete aardappel
400 gram
By Soenil Garam masala specerijenmix
1 tl
Zonnebloemolie of olijfolie
1 el

Bereidingswijze:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2. Snijd de aardappelen met schil in stukken van 3 cm. Meng met de Garam masala, olie en eventueel zout.

Stap 3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.