Recepten, Kip, 45 minuten
De Surinaamse boemboe zorgt ervoor dat de kippendijen ontzettend zacht en mals worden. Een heerlijk verrukkelijke smaak door de warme mix van gemalen kruiden, de peper zorgt voor wat extra pit! Uiteraard te doseren naar smaak.
Voor 4 personen
Bereidingswijze:
Stap 1. Snijd de kip in blokjes van 2 cm, snijd de ui en peper fijn en de tomaat in grove blokjes.
Stap 2. Verhit 150 ml olie in een wokpan op medium temperatuur. Zodra de olie heet is voeg je de blokjes kip toe en verhoog de temperatuur. Bak de kip totdat het goudbruin kleurt.
Stap 3. Haal de kip uit de wok. Bak in dezelfde olie de fijngesneden ui aan totdat deze goudbruin is. Voeg de surinaamse boemboe toe, bak deze samen met de ui op medium temperatuur mee.
Stap 4. Pers de knoflook uit. Voeg de kip, tomaat en knoflook en madame jeanette toe aan de boemboe. Bak het geheel goed door en verhoog de temperatuur.
Stap 5. Voeg nu het water toe, laat het geheel ongeveer 1 minuut koken en verlaag daarna de temperatuur. Ongeveer 30 minuten laten sudderen. Voeg zout naar smaak toe.
Serveer met Surinaams platbrood.