• Kipdrumsticks-met-Roedjak-ananas.jpg

Recepten, Kip, 45 minuten

Kipdrumsticks met Roedjak ananas

Onze roedjak ananas is een heerlijke marinade voor kipdrumsticks. Zo maak je ze echt verslavend lekker en likt iedereen zijn vingers af na het eten. Bak de kipdrumsticks in de pan of grill eens aan op de barbecue, zo maak je er echt een feestje van!

 

Serveer met onze Surinaamse kokosdip, om te smullen zo lekker.

Ingrediƫnten

Voor 2-4 personen

By Soenil Roedjak ananas
1 stuk
Kipdrumsticks
500 gram
Zonnebloemolie
4 el
Ui
1 stuk
Knoflook
2 tenen
Madame jeanette peper
halve peper
Selderij
1 stuk
By Soenil Surinaamse borreldip
1 stuk

Bereidingswijze:

Stap 1. Snijd de ui, knoflook en madame jeanette peper fijn. Verhit de olie op medium hitte. Fruit de ui aan totdat deze goudbruin is.

Stap 2. Voeg de kipdrumsticks toe en laat deze goed aanbakken.

Stap 3. Voeg de fijngesneden knoflook en madame jeanette peper toe. Bak het geheel goed mee.

Stap 4. Voeg 200 ml water toe en laat 2 minuten op hoge temperatuur koken. Zet daarna het vuur lager en laat 20 minuten sudderen.

Stap 5. Zodra het water zoveel mogelijk is verdampt zet je het fornuis uit en laat je de kip laten afkoelen. Zodra de kip is afgekoeld mag de Roedjak met ananas erbij. Het geheel goed omscheppen zodat alle stukken kip bedekt zijn met de Roedjak. Serveer met fijngesneden selderij.

Lekker met gekookte, geurige basmati rijst en Surinaamse borreldip!