• Pompoenpuree-met-masala-kruiden.jpg

Recepten, Vegetarisch, 30 minuten

Pompoenpuree met masala kruiden

Pompoen is ideaal te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Met de nootachtige en ietwat zoete smaak kun je hem verwerken in ovengerechten, soepen, curry, salades en zelfs taart! Hier gebruiken we hem om een heerlijk bijgerecht mee te maken. Pompoenpuree met kruidige masala specerijenmix.

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Flespompoen
1 stuk
By Soenil Massala
1 el
Zonnebloemolie of olijfolie
250 ml
Ui
1 stuk
Knoflook
1 teentje

Bereidingswijze:

Stap 1. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 cm en snijd de ui fijn.

Verhit 250 ml olie in een pan en voeg de ui toe. De ui goudbruin laten bakken en voeg de pompoen toe.

De pompoen goed omscheppen op medium temperatuur tot de pompoen zacht begint te worden. Voeg nu de de knoflook toe en laat het geheel op lage temperatuur nog 20 minuten sudderen tot de pompoen een puree is geworden.

Serveer met geurige pandan rijst of basmati rijst!

 Tip: De pompoen is ook heerlijk als dip bij de bananen chips