• Surinaamse-Nasi-met-kipdrumsticks.jpg

Recepten, Kip, 1 uur + 5 uur marineren

Surinaamse Nasi met kipdrumsticks

Er zijn ontzettend veel recepten voor Nasi in omloop, iedereen heeft zijn eigen voorkeur of herinnering aan het gerecht. Onze tip voor een écht lekkere nasi? Begin op tijd. Marineer de kip, kook de rijst vooraf en laat ook het liefst de nasi met kruiden nog even staan. Zo kunnen de kruiden en smaken goed intrekken.

En probeer voor wat extra pit eens onze sambal varianten erbij, zo lekker!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Surinaamse Nasi kruiden
3 el
Gekookte rijst
400 gram
Zonnebloemolie
4 el
Rode ui
2 stuks
Knoflook
4 teentjes
Surinaamse sojasaus
1 el
Selderij
2 stuks
Water
2 el
By Soenil Sambal met knoflook
1 stuk
Drumstick
8 stuks
Madame jeanette peper
1 fijn gesneden
Paprikapoeder
1 tl
Afgestreken Zout
1 tl

Bereidingswijze Surinaamse Nasi:

Stap 1. Snijd de rode ui en selderij fijn. Verhit 4 eetlepels olie in de wokpan op medium temperatuur. Voeg de fijngesneden ui toe en laat meebakken totdat het een goudgele kleur krijgt.

Stap 2. Pers de knoflook uit en voeg samen met de nasi kruiden toe en laat deze kort meebakken. Voeg 2 eetlepels water toe en laat het geheel even kort bakken.

Stap 3. Voeg de gekookte rijst en sojasaus toe en bak mee op hoog vuur voor ongeveer 10 minuten, blijf hierbij omscheppen zodat het niet aanbakt. Voeg zout toe naar smaak.

Stap 4. Voeg de fijngesneden selderij toe en zet het vuur uit. Laat het geheel nog op smaak komen door het even te laten rusten voor 5 à 10 minuten. Schep daarna nogmaals om en serveer. Lekker met onze Sambal met knoflook.

 


Bereidingswijze drumsticks:

Stap 1. Snijd 1 rode ui fijn. Meng in een grote pan of kom de sojasaus, ui, 1 afgestreken theelepel zout en 1 theelepel paprikapoeder. Voeg hier de drumsticks aan toe en schep het geheel goed om. Dek de drumsticks goed af en laat voor 4 tot 5 uur marineren, liefst in de koelkast.

Stap 2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de drumsticks in een braadslee met ongeveer 100 gram in blokjes gesneden margarine of 3 eetlepels olie. Plaats de braadslee in de oven en laat de kip gedurende 10 minuten goed aanbraden, schep de kip na 5 minuten om.